GR | EN
Previous Next

Mind map school

Μελέτη - διακόσμηση, Αγ. Παρασκευή

Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε όταν δέχτηκα ενα τηλεφώνημα από τρεις νέες κοπέλες γεμάτες έμπνευση, ενθουσιασμό, αγάπη και θάρρος για αυτό που ονειρεόονταν να κάνουν και με συγκινητική προσπάθεια να το υπηρετήσουν όσο καλύτερα γίνεται. Οι Ελισάβετ Κεχαγιά, Έφη Κουτράκη, Γιώτα Δρακοπούλου ήθελαν να προσφέρουν την γνώση μέσα από ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα. Έναν καινοτόμο πολυχώρο εκπαίδευσης που εστιάζει στη διδασκαλία μαθητών − παιδιών, εφήβων, ενηλίκων− με ή χωρίς μαθησιακές διαφορετικότητες (Δυσλεξία, ΔΕΠΥ, Asperger, Συμπεριφορικές και Συναισθηματικές Δυσκολίες).
Με ενέπνευσε το όραμά τους και αισθάνθηκα από την πρώτη Στιγμή μέρος της ομάδας τους. Ήταν και προσωπικό στοίχημα να δημιουργήσω ένα σχολείο πρότυπο. Αντάξιο της φλόγας της ψυχής τους και του σπουδαίου έργου που οραματίζονταν να προσφέρουν σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες . Έμπνευση, αγάπη, πρόκληση και πρόσκληση μαζί..
Οραματίστηκα έναν χώρο εκπαίδευσης ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ , ΜΑΘΗΣΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Ένα περιβάλλον που θα αναπτύσσει ελεύθερους ανθρώπους . Ίσως για αυτό κυριαρχεί το λευκό σε όλους σχεδόν τους χώρους σαν καμβάς...Για να μπορούν τα παιδιά ελεύθερα να εμπνέονται από όποιες λέξεις, σύμβολα, μορφές της ανθρωπότητας και να δίνουν το χρώμα και την ένταση που τα ίδια επιθυμούν σε αυτά. Ο Λόγος, ο Άνθρωπος, η Τέχνη, το Σύμπαν, ή Φύση δημιουργούν την σκηνογραφία του χώρου. Όλα συνυπάρχουν σιωπηλά ή μη, όσο ο καθένας θέλει να επιμείνει πάνω του, να στοχαστεί...
Καμπύλες και ίσιες γραμμές εναλάσσονται μεταξύ τους διακόπτοντας η μία την άλλη. Αυτό  ίσως είναι η ζώη...
Μαγικά βιβλία, που όταν τα ανοίγεις ξεπετάγονται οι ήρωες τους σε ολογράμματα, βρίσκονται μέσα σε φωτειζόμενους με διάφορα χρώματα κυλίνδρους που μαγνητίζουν και προσκαλούν τους μαθητές για ανάγνωσή τους. Το δέντρο, ο "σοφός" και παρατηρητής της ζωής, άλλοτε να διηγείται ιστορίες και άλλοτε να ακούει αυτές των παιδιών, πάντα στο λευκό, με συνοδεία το Φως.. !
Οι χώροι μελέτης - η γνώση- τοποθετείται ένα επίπεδο πιο ψηλά από όλους τους υπόλοιπους χώρους. Η γνώση είναι εκεί, προσκαλεί τον μαθητή να την επιλέξει, να την διαβεί, να την φωτίσει, αφού την έχει ήδη μέσα του. Πάνω από κάθε θέση μελέτης και ένας φωτεινός κύκλος χωρίς αρχή, χωρίς τέλος... Όπως λέει και ο Σωκράτης "ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα". Φως σε σχήμα αστραπών, και μια ιδιαίτερη κατασκευή από χρωματιστούς σωλήνες που λειτουργεί σαν παιχνίδι με τον ήχο. Δίνεται η πρόκληση εάν θα καταφέρουν να ακούσουν αυτό που τους λέει από την άλλη μεριά ο άλλος.Α few can listen...

Κατηγορία

Χώροι εκπαίδευσης

Έτος

2018

Μοιραστείτε